2020-09-21

Savaitgalio receptas: keptas viščiukas jogurto marinate

Keptas viščiukas jogurto marinate

 

Dalinamės skaitytojos Daivos atsiųstu receptu, kuris tikrai turėtų nudžiuginti Jūsų draugus ir šeimos narius. Primename, jog jei ir Jūs norite pasidalinti savo receptu su skaitytojais, siųskite jį elektroniniu paštu info@ltdiena.lt. 

Keptam viščiukui jogurto marinate reikės:

Nedidelio viščiuko;

Natūralaus jogurto (200 ml);

1 valgomojo šaukšto druskos;

Pusės valgomojo šaukšto juodųjų pipirų;

1 citrinos (prireiks tik pusės);

5-7 skiltelių česnako;

Žolelių;

Kmynų;

Lauro lapų;

Aliejaus apšlakstymui;

5-8 bulvių.

Visą marinatą gaminkite tame pačiame natūralaus jogurto indelyje. Su česnakų spaudykle išspausti česnakų galvutes, taip pat ir iš pusės citrinos išspausti sultis. Į jogurto indą suberti druską, pipirus, norimas žoleles, smulkintą česnaką ir viską išmaišyti. Su teptuku ištepti visą marinatą ant viščiuko. Apibarstyti kmynais ir smulkintais lauro lapais.

Bulvių armonikėlių būdas man labai patiko. Tolygiai iškepa ir išlieka minkštos. Nuskustas bulves dėkite į šaukštą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, apibarstykite druska ir kmynais.

Vištieną rekomenduoju pamarinuoti bent dvi valandas. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min., o vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 40 min. 

Skanaus!

Primename, jog jei ir Jūs norite pasidalinti savo receptu su skaitytojais, siųskite jį elektroniniu paštu info@ltdiena.lt. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap