2020-09-20

Savaitgalio receptas: keptos bulvės su grybais, kaip tradicinį patiekalą paversti dar skanesniu

Keptos bulvės su grybais tikriausiai vienas skaniausių grybų sezono patiekalų. Dauguma žmonių nuo vaikystės tiesiog dievina šį patiekalą ir mėgaujasi juo, kai tik turi galimybę. Dalinamės su jumis receptu, kuris padės šį tradicinį patiekalą padaryti dar skanesniu.

Jums reikės (4 porcijoms):

  • 6-8 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 400 gramų miško grybų (mėgstamų)
  • po saują čiobrelių ir raudonėlių
  • ryšulėlį petražolių ir krapų
  • 4 skilteles česnako
  • augalinio aliejaus
  • taukų arba sviesto
  • druskos
  • juodųjų maltų pipirų

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite svogūną, išvalykite grybus ir stambiai supjaustykite. Didelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą ar du taukų arba, jei taukų nėra, aliejų ir sviestą lygiu santykiu ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kartais pamaišydami patroškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnais taps skaidrūs, tada suberkite grybus ir šiek tiek padidinkite ugnį. Grybai turi daug drėgmės,  todėl kepkite tol, kol išgaruos drėgmė, tada suberkite druską ir juoduosius pipirus. Po trijų – keturių minučių supilkite į keptuvę smulkiai supjaustytą čiobrelį ir raudonėlį – šios žolelės grybams suteiks nuostabų aromatą – išmaišykite, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite grybus į atskirą indą.

Toliau paimkite bulves, jas nulupkite ir supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais. Bulves kepkite augaliniame aliejuje – įpilkite į keptuvę tiek, kad jis gausiai uždengtų keptuvės dugną, bulves sudėkite į įkaitintą keptuvę ir, gerai išmaišę, kepkite, kol suminkštės. Uždengus keptuvę dangčiu, bulvės iškeps greičiau, bet bus ne tokios traškios – bet kokiu atveju nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Suberkite grybus, sumaišykite juos su bulvėmis, pakaitinkite porą minučių, tada suberkite smulkintą česnaką, petražoles ir krapus, išmaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Grybus ir keptas bulves padalykite į porcijas ir sudėkite į dubenėlius ir, jei norite, kiekvieną porciją užpilkite šaukštu tirštos grietinės. Patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą. Su juoda duona ir gira.

Skanaus 🙂 

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap