2020-07-14

Savaitgalio receptas: makaronų kriauklelės įdarytos faršu

Karantinas nuostabus metas daugiau laiko praleisti su šeima, pamąstyti apie gyvenimą ir nustebinti šeimą nuostabiais patiekalais. Dalinamės skaitytojos Reginos atsiųstu makaronų receptu.

Jums reikės:

  • didesni makaronai – kriauklelės (conchiglioni): 150-200 gramų
  • paprikos: 1
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1 didesnės galvutės
  • česnakas: 3-4 skiltelių
  • mėgstamas faršas: 150-200 gramų (šį kartą naudojau kiaulienos faršą)
  • pomidorai: 6-7 nemažų
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • mėgstami prieskoniai
  • bazilikai: geros saujos
  • mozzarella sūris: gabalėlio
  • tarkuotas Džiugo ar kitas panašus sūris: 100 gramų

Gaminimas

    1. Pirmiausia makaronus maždaug 6-7 minutes apvirkite sūriame vandenyje, nusausinkite, ataušinkite.
    2. Svogūnus susmulkinkite gal smulkiai.
    3. Tada morką sutarkuokite smulkesne burokine tarka.
    4. Papriką supjaustykite kubeliais bei išspauskite česnaką.
    5. Keptuvėje patroškinkite svogūnus kol šie suminkštės.
    6. Sudėkite pusę česnakų, morkas, apkepinkite, paprikas ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite faršą ir viską kartu patroškinkite, kol faršas bus iškepęs.
    7. Patarimas: Jeigu norite, kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti namie, o ne naudoti pirktinį, su juo rezultatas ne toks geras.
    8. Bekepant pabarstykite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir pan.
    9. Pomidorus nulupkite (tą darau subadytus pomidorus palaikiusi karštame vandenyje), supjaustykite, vieną pomidorą dėkite ir patroškinkite šiek tiek su faršu.
    10. Likusius pomidorus kartu su kepintu česnaku bei kepintais mėgstamais prieskoniais patroškinkite kol pomidorai suminkštės, sudėkite smulkintą (arba džiovintą) baziliką bei cukrų.
    11. Jei norite, galima vėliau sutrinti su blenderiu iki vientisos masės arba galima palikti su didesniais gabaliukais. Gavosi pomidorų padažas mūsų makaronams troškintis. Jei norisi lengviau – galima naudoti pirktinį pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus.
    12. Dabar į kepimo indą supilkite dalį padažo, sudėkite makaronus, kuriuos įdarykite faršu, užpilkite likusiu padažu, sudėkite tarkuotą sūrį, pjaustytą mozzarella sūrį ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Skanaukite!

Jei ir jus turite receptą atsiųskite jį mums el. pašto adresu info@ltdiena.lt

Share via
Copy link
Powered by Social Snap