2020-07-02

Savaitgalio receptas: orkaitėje kepta kiauliena

Dalinamės skaitytojos Reginos atsiųstu receptu.

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Reikės:

~1 kg kiaulienos paslėpsnių (2 vnt.);
3 a.š. rudojo cukraus „Farinas“;
1 a.š. druskos;
1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
1 a.š. kajeno pipirų;
4 v.š. pomidorų padažo.

Gaminame

* Indelyje sumaišykite cukrų, druską, maltus pipirus, paprika ir kajeno pipirus.

* Paruoštu mišiniu ištrinkite kiaulienos paslėpsnius ir palikite per naktį marinuotis šaldytuve.

*Tuomet įpjaukite kiekvieno gabalo skūrą įstrižai ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

* Perdėkite kiaulieną į kepimo skardą oda į viršų ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., po to kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 1 val. (kepimo laikas priklausys nuo mėsos dydžio).
* Prieš baigiant kepti kelioms minutėms aptepkite pomidorų padažu. Palikite iškeptą kiaulieną pastovėti šiltai keletą minučių.

Skanaus!

P.S. Patiekiau su keptomis bulvėmis, kurias supjausčiau skiltelėmis, pagardinau alyvuogių aliejumi, druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais rozmarinų lapeliais ir pašoviau kepti kartu su kiauliena. Taip pat pridėjau marinuotų pievagrybių bei atskirai ant sviesto su druska ir maltais juodaisiais pipirais pakepinau žaliųjų šparaginių pupelių.

Jei turite ir jūs siųskite savo receptą el. paštu info@ltdiena.lt

Share via
Copy link
Powered by Social Snap