2020-09-20

Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku: norėsite dar ir dar

Dalinamės skaitytojos Vilijos atsiųstu bulvių pyrago receptu. Jei ir jūs turite receptą atsiųskite jį mums el. pašto adresu pranesimai@ltdiena.lt

Ingredientai:

  • bulvės: 6 (vidutinio dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • majonezas: 3-4 šaukštų
  • sūris: 100 gramų
  • krapai: 1 šaukšto (arba kiti Jums patinkantys žalumynai)
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas:

1. Iš pradžių sūrį sutarkuojame tarkos pagalba (jei pirkome netarkuotą).

2. Tą patį padarome ir su česnakais.

3. Tuomet pusę sūrio sumaišome su kiaušiniu bei krapais. Tokiu mišiniu mes padengsime pyragą, kad susidarytų skani bei kvapni plutelė.

4. Tada antrą kiaušinį ir likusį sūrį sumaišome su česnaku bei mėgstamu majonezu.

5. Po to bulves sutarkuojame stambia tarka ir sudedame į ruošinį su majonezu.

6. Įberiame druskos bei pipirų.

7. Paskleidžiame masę į kepimo indą. Viršų padengiame sūrio, kiaušinio bei krapų mišiniu.

8. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 40 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

9. Patarimas: Šį bulvių pyragą galime paįvairinti ir kepti jį su malta mėsa arba grybais – bus kaip įdaras.

Skanaus 🙂 Jei ir jūs turite receptą atsiųskite jį mums adresu pranesimai@ltdiena.lt

Share via
Copy link
Powered by Social Snap